Ботев Враца победи Септември София с 2:1 в последна среща от 4-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Васил Левски".

Двубоят предложи интересни моменти и пред двете врати, но като цяло успехът на врачани е напълно заслужен, тъй като по-добрите ситуации бяха за футболистите на треньора Сашо Ангелов.

Гостите поведоха в резултата с нелеп автогол на Георги Стоичков в 5-ата минута. Бранителят насочи топката с глава неспасяемо в собствената си врата, опитвайки се да изчисти в ъглов удар.

Домакините отговориха с удар на Мирослав Будинов с глава, който срещна напречната греда, а отбитата топка отиде на крака на Асен Чандъров, но младият футболист стреля над вратата.

След почивката Крис Гади на три пъти пропусна да изравни за домакините, а веднъж и Венци Керчев му попречи да отиграе топката, оставяйки съмнение за задържане в наказателното поле.

В 75-ата минута Петър Атанасов получи топка близо до точката на дузпата, за да може последният да вкара за 2:0. Силите на столичани стигнаха само за едно попадение, след като в последните секунди на двубоя вратарят Красимир Костов фаулира Александру Бенга в наказателното поле, а Борис Галчев реализира отсъдената дузпа и оформи крайното 1:2.

Така врачани се откъснаха от дъното с актив от 3 точки, с 2 повече от последния Верея Стара Загора, който в петък загуби от Локомотив Пловдив с 0:3